WordPress SEO tips – verhoog de vindbaarheid van je WordPress website

WordPress is werelds meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) om websites te maken en onderhouden. En met enkele WordPress SEO tips wordt jouw website vindbaar in Google en andere zoekmachines.

Van bij oorsprong en in de core is WordPress een systeem om te bloggen. Maar dankzij het gebruik van plugins en specifieke thema’s kan je WordPress voor alle soorten type websites inzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Enkele voorbeelden zijn succesvolle e-commerce websites, corporate websites, portfolio websites, …

Maar om bezoekers naar je WordPress website te krijgen, moet je je website verbeteren op vlak van SEO. Dankzij onderstaande SEO tips wordt jouw website vindbaar!

Wat is SEO

WordPress SEO tips: jouw WordPress site SEO vriendelijk maken

WordPress is out of the box al redelijk SEO vriendelijk. Al zijn er enkele instellingen die je wel beter gaat aanpassen

Op zoek naar een SEO specialist? Contacteer ons vrijblijvend

Permalinks instellen

Bij een nieuwe WordPress installatie zijn de links standaard ingesteld als domein.be/?p=123. Hier schakel je beter direct over naar de instelling berichtnaam domein.be/voorbeeld-bericht of aangepaste structuur waarbij je zelf de URL / permalink structuur kunt bepalen.

Onze voorkeur gaat uit naar een aangepaste structuur voor de blogberichten: /%category%/%postname%/

Categorie & tag uit de URL halen

Na het installeren van je WordPress website zal de URL structuur van je categorieën & tags er als volgt uitzien: domein.be/categorie/<naam-categorie>/

Maar het stukje /categorie/ heeft eigenlijk geen toegevoegde waarde. Als je dit wilt vermijden, plaats dan een punt (.) in het veld. Dit zorgt ervoor dat de term “categorie” uit de URL verwijderd wordt

Installeer een SEO plugin

Er zijn heel wat SEO plugins te vinden en ze beloven allemaal hetzelfde. Onze voorkeur gaat uit naar de SEO plugin van Yoast.

In het verleden hebben de ontwikkelaars van Yoast extra problemen veroorzaakt door updates van hun plugin. Dat had soms grote gevolgen voor hun gebruikers. Telkens werden de problemen snel ontdekt & ook snel opgelost.

Ondanks bovenstaand problemen uit het verleden blijft Yoast onze voorkeur voor SEO plugin.

Snelheid beperken

De laadsnelheid van je webpagina’s is een belangrijke factor voor je rankings. Wil je SEO toepassen op je WordPress site, dan is je snelheid optimaliseren zeker een belangrijk aspect.

 • Kies een degelijke hosting
  Er zijn duizend & één hostingpartijen waar je terecht kan je voor website online te plaatsen. Hierbij zijn ook heel wat goedkope hostingpartijen aanwezig.
  Wil je echt focussen op SEO & een goede gebruiksvriendelijkheid van je website? Kies dan voor een degelijke hostingpartij zoals Siteground.
 • De juiste plugins
 • Beperk het aantal plugins
 • Kies een juiste template
 • Pagebuilders? Ga voor Elementor

Schakel Google Search Console in

Als er één (gratis) SEO tool is die je moet gebruiken, dan is Google Search Console dé tool die we aanraden!

Google Search Console, voormalig Google Webmaster Tools, is dé tool die elke webmaster nodig heeft om de ranking van zijn/haar website op te volgen.

Content marketing

Zoekmachines zoals Google zijn slimme machines en worden elke dag slimmer. Maar ze moeten zich voorlopig vooral baseren op uitgeschreven teksten.

Daarom is het belangrijk dat de juiste content ook online staat op de juiste pagina. Zet daarom goed in op content marketing!

Wat is content marketing?

Meer tekst is geen garantie op hogere posities. Voornamelijk inzetten op relevantie teksten die een toegevoegde waarde geven aan je gebruikers!

Vermijd thin content

Thin content of dunne content zijn webpagina’s waar er (bijna) geen tekst op staat.

Ga voor relevante backlinks

Backlinks of links in het algemeen liggen aan de basis van zoekmachines. In de beginjaren volgden de zoekmachines elke link op elke webpagina. Zo konden ze een netwerk van links in kaart brengen.

Hoe meer links één bepaalde webpagina of website kreeg, hoe belangrijker die pagina of website werd geacht.

Nu tientallen jaren later is dat idee nog steeds van toepassing, maar wel iets genuanceerder.

Ga voor relevante backlinks!

Vergeet de interne links niet

Links van andere websites naar jouw website zijn cruciaal. Maar een degelijke interne linking strategie is ook cruciaal voor de ranking van jouw website.

Beantwoord de vragen van je bezoekers

Je bezoekers zijn via zoekmachines op zoek naar vragen op hun antwoorden of oplossingen voor hun problemen.

Probeer dan ook steeds een antwoord of oplossing aan te bieden op jouw webpagina.

WordPress verbeteren met SEO – onze conclusie

 • Ga voor een technisch correcte website
 • Zorg voor een snelle laadtijd
 • Relevante content & de juiste teksten
 • Backlinks & interne links maken het verschil

WebInsight kan jou helpen!

Wil je ook jouw WordPress website verbeteren voor zoekmachines? Dankzij bovenstaande tips.

SEO consultant voor hogere rankings

Als freelance SEO consultant help ik nationale en internationale klanten om beter vindbaar te worden in zoekmachines zoals Google. Met meer dan 10 jaar ervaring

Nieuwe website bekend maken

Lanceer je binnenkort een nieuwe website en wil je hem bekend maken aan het grote publiek? Of is hij recentelijk gelanceerd maar krijg je geen

Affiliate netwerken in België

Ben je op zoek naar de verschillende Affiliate netwerken in België? Dan hoef je niet verder te zoeken. We hebben een overzicht gemaakt van de