Websites verbeteren, audits uitvoeren, zoekwoorden onderzoek, concurrenten analyseren, … Allemaal taken van een SEO expert waar je SEO tools voor nodig hebt.

Hieronder kan je een lijstje terugvinden van mijn favoriete gratis SEO tools. Hiermee geraak je al een heel eind in het analyseren en verbeteren van je webpagina / website.

Google SEO tools

Als grootste zoekmachine biedt Google zelf al enkele interessante tools aan om enkele aspecten van zoekmachine optimalisatie te verbeteren.

Keyword research

Keyword research of een zoekwoorden onderzoek is belangrijk voor elke site die gevonden wil worden in Google. Worden zoekwoorden, combinaties en synoniemen wordt er gezocht? Hoe groot is het zoekvolume? Allemaal vragen waarop een antwoord gegeven wordt dankzij een zoekwoorden onderzoek.

Hieronder enkele nuttige en gratis tools die je hiermee kunnen helpen.

Site crawlers

Om je website te analyseren heb je een crawler nodig. Deze volgt alle mogelijke links en pagina’s op je websites en controleert verschillende aspecten. Is er een H1 titel aanwezig? Een duidelijke meta titel en omschrijving? Is de pagina indexeerbaar?

Pagespeed!

Een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie is de laadsnelheid van je webpagina. Dit is vaak één van de moeilijkere onderdelen. Soms is een developer nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

Backlinks

Backlinks waren de basis van zoekmachines en is vandaag de dag nog steeds een cruciale factor.

Andere tools

Naast de hierboven genoemde tools zijn er nog andere interessante tools die je kan gebruiken om de vindbaarheid van je site te verhogen.

Heb je nog tools die ontbreken in bovenstaand lijstje? Laat het zeker weten in een comment hieronder. Ik ben steeds benieuwd naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *