De beste SEO boeken – onze top 5

Boeken over SEO lezen is één manier om de basis van SEO te ontdekken. Zeker voor iedereen die start met SEO. Wil je je zelf verdiepen in de magische wereld van zoekmachine optimalisatie, leren uit echte cases & leren van echte experts? Dan zijn onderstaande SEO boeken zeker iets voor jou.

We hebben de beste SEO boeken voor je hieronder verzameld:

De beste SEO boeken anno 2020

Hoewel SEO onderhevig is aan veranderingen van de zoekmachines & menselijk gedrag & technische ontwikkelingen, blijven de fundamentele basisprincipes wel gelijk. Deze fundamentele peilers van SEO worden ook duidelijk omschreven in onderstaande boeken.

Ze helpen je inzichten te verkrijgen hoe jouw doelgroep zoekt, hoe je een zoekwoorden onderzoek kunt doen en zoveel meer.

  1. Krachtige SEO – Frederik Vermeire
  2. Doelgerichte SEO – Tonny Loorbach
  3. The Art of SEO – Eric Enge & Stephan Spencer
  4. Winnen in Google – Tonny Loorbach
  5. Google’s Quality Guidelines – Google

1. Krachtige SEO – Frederik Vermeire

Frederik Vermeire is de drijvende kracht achter WiSEO – één van de bekendste SEO bedrijven van België. Zijn jarenlange ervaring werd neergeschreven in een SEO boek van formaat: Krachtige SEO. Het boek bevat de basis van SEO, praktijkgerichte tips, & nuttige cases waarmee jij direct aan de slag kan.

2. Doelgerichte SEO – Tonny Loorbach

Tonny Loorbach is de oprichter van IMU (Internet Marketing Unie). Met meer dan 12 jaar ervaring in Online Marketing & SEO. Hij schreef een complete SEO gids met keyword checklist & een aanbevolen SEO strategie voor webshops.

3. The art of SEO – Eric Enge & Stephan Spencer

Twee experten op het gebied van zoekmachine optimalisatie delen hun inzichten en gidsen je door het SEO landschap & helpen je met het opzetten van een SEO strategie. Inclusief interessante SEO tactieken (van de basis tot gevorderd)

4. Winnen in Google – Tonny Loorbach

Tonny Loorbach komt inderdaad twee keer voor in ons lijstje. Op de twee plaats met zijn boek Doelgerichte SEO en nu met zijn gratis ebook Winnen in Google.

Zijn ebook kan je hier downloaden.

5. Google’s Quality Guidelines

Wist je trouwens dat Google zelf ook handleidingen publiceert over SEO? In het Quality Guidelines kom je te weten wat Google belangrijk vind om een webpagina te hoog te positioneren in de zoekresultaten.

De Quality Guidelines is een document geschreven voor een batterij aan testpersonen binnen Google zelf. Guidelines waar die mensen moet op letten bij het geven van een score aan webpagina’s. Dit ter ondersteuning van Google RankBrain.

De quality guidelines van Google kan je hier downloaden.

SEO boeken – de basis kennis

Wil je zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie? Dan is het lezen van één van bovenstaande SEO boeken waar jij moet beginnen. Zo leer je de basis van zoekmachine optimalisatie (SEO), welke aspecten er allemaal meespelen en hoe je het beste start.

Hou het zeker niet enkel bij het lezen van een SEO boek. Het meeste kan je leren door het gewoon zelf te doen.

Wil je toch sneller resultaat behalen? Schakel dan een SEO specialist in. Of kies een SEO bureau om je te helpen met jouw SEO strategie.

Waarom een SEO boek lezen?

Starten met SEO zonder kennis van zaken is moeilijk. Je zult het bos door de bomen niet meer zien. Een goed geschreven SEO boek help je met de basisbeginselen van zoekmachine optimalisatie. In de boeken staan ook hands-on tips die je direct kunt toepassen om je eigen website of webshop.

Meer leren over SEO?

We raden je aan om na het lezen van een SEO boek niet te stoppen. Begin enerzijds zelfs te experimenteren op je eigen website, webshop of start een blog. Maar daarnaast zijn er nog veel andere manieren om bij te leren over SEO. Denk maar aan:

  • Het beluisteren van SEO podcasts: In deze, korte (30 à 45 minuten durende) podcasts geven experten tips om jouw SEO te verbeteren. (tip – abonneer je op die podcasts, als er dan nieuwe afleveringen gelanceerd worden, dan wordt je hiervan op de hoogte gebracht.)
  • SEO blogs lezen: dagelijks verschijnen er nieuwe SEO cases, nieuwe SEO tips en zoveel meer. Regelmatig de populaire SEO blogs lezen is ook een must. (Tip: gebruik de RSS reader Feedly om alle blogs op één plaats te kunnen lezen)
  • SEO events bij wonen: leren van experts en netwerken met andere SEO professionals doe je op SEO events.
  • SEO experten volgen op Twitter: aangezien zoekmachines elke dag updates doorvoeren en SEO experten hier ook over Tweeten, kan je heel wat ideeën en inspiratie opdoen op Twitter. En je kan zo ook nieuwe contacten leggen met gelijkgestemden.
  • Word lid van SEO Benelux: SEO Benelux is een Facebook groep waarin professionals die met SEO bezig zijn elkaar vragen kunnen stellen. Handig om te lezen wat specialisten antwoorden en om eventueel zelf een vraag te stellen.

SEO consultant voor hogere rankings

Als freelance SEO consultant help ik nationale en internationale klanten om beter vindbaar te worden in zoekmachines zoals Google. Met meer dan 10 jaar ervaring

Nieuwe website bekend maken

Lanceer je binnenkort een nieuwe website en wil je hem bekend maken aan het grote publiek? Of is hij recentelijk gelanceerd maar krijg je geen

Affiliate netwerken in België

Ben je op zoek naar de verschillende Affiliate netwerken in België? Dan hoef je niet verder te zoeken. We hebben een overzicht gemaakt van de