SEO specialist

Nood aan een SEO specialist om je website hoger te laten scoren in Google? Of om meer bezoekers te krijgen via zoekmachines? We kunnen jou helpen met het bereiken van je SEO doelstellingen.

SEO of Zoekmachine Optimalisatie is het verbeteren van je webpagina’s (de techniek, de teksten & de backlinks) zodat je hoger in de zoekresultaten va bvb Google te vinden bent.

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist is iemand die een expert is in zoekmachine optimalisatie. Hij kent de ranking factoren die o.a. Google hanteert om een webpagina bovenaan de zoekresultaten weer te geven.

Wat doet een SEO specialist

Het doel van elk SEO bedrijf is om op zoveel mogelijk relevante en interessante zoekwoorden te scoren bij zoekmachines zoals Google. Enkele belangrijke onderdelen van zijn takenpakket zijn:

 • Zoekwoorden onderzoek naar relevante en interessante zoekwoorden.
 • SEO audits uitvoeren
 • Verbeteringen doorvoeren en aanbevelen aan web developers
 • Concurrentie analyses uitvoeren om de competitie te kunnen overklassen.

Wat doet een SEO specialist nog? Een SEO specialist:

 • Leest boeken en blogs over SEO
 • Luistert naar podcasts over alle onderdelen van digitale marketing
 • Is aanwezig op interessante conferenties en meetups

Kortom: leert continu bij over het vak en alles wat ermee te maken heeft! Zodoende om al deze kennis in te kunnen zetten om de vindbaarheid van onze klanten te verhogen.

De werkwijze van onze SEO expert

Na jarenlange ervaring in het verbeteren van de vindbaarheid van verschillende websites, hebben we een doeltreffende werkwijze ontwikkeld. Hierdoor kunnen we onze klanten telkens helpen om de vindbaarheid van hun website te verbeteren.

Hoe gaan wij te werk?

1. Starten met een zoekwoorden onderzoek
2. Audit van je website / webshop
3. Technische verbeteren
4. Content verbeteringen

Kiezen voor een Freelance SEO specialist

Op zoek naar een freelance SEO specialist met kennis van zaken? We helpen onze klanten groeien in de zoekresultaten! Kies voor een SEO expert!

Profiel van een SEO expert

Een SEO expert moet van alle (digitale) markten thuis zijn. Het is niet enkel één bepaalde pagina optimaliseren voor een hogere ranking. Het gaat over het verbeteren van de gebruikerservaring van de bezoeker op de site. Met als doel meer conversies te maken.

De skills van een SEO specialist

Een SEO specialist ben je niet zomaar. Er zijn enkele skills of vaardigheden die je zeker onder de knie moet hebben. Hieronder enkele skills die een specialist in zoekmachine optimalisatie zeker kan gebruiken

 • Kritisch denken
 • Analytics denken
 • Gemotiveerd zijn
 • Aanpassingsvermogen

Wanneer heb je een SEO expert nodig?

Elke website die als doel heeft om meer klanten aan te trekken. Enerzijds een webshop om online zaken te verkopen of anderzijds een website om leads.

Heb je geen tijd of niet de kennis om je website of webshop te optimaliseren voor zoekmachines? Dan moet je een SEO expert inschakelen. Kies je dan voor een inhouse SEO specialist of een freelance SEO specialist maakt niet zoveel uit.

Zolang je vandaag maar start met het optimaliseren van jouw website.

Hoe wordt je een SEO specialist?

Een SEO specialist wordt je niet zomaar. Je kan niet zeggen vanaf nu ga ik door het leven als een SEO specialist.

Om SEO specialist te worden moet je in eerste instantie je eigen website hebben of gehad hebben waarmee je kunt experimenteren.

Zoekmachines lanceren elke dag kleine updates die een impact kunnen hebben op je ranking. Via je eigen websites kan je dus zelf nieuwe zaken uitproberen & de resultaten opvolgen en bijsturen waar nodig.

Daarnaast moet je ook succesvol websites hoge of hogere posities bemachtigen binnen de zoekresultaten. Met de bijhorende extra bezoekers.

Inhoudstafel

Meer interessante artikelen

Belgische webshops – koop lokaal

In de strijd tegen het coronavirus roept iedereen om solidair te zijn & voornamelijk lokaal te kopen. Vergeet even de grootmachten zoals Coolblue, Bol.com, Amazon