Tips om meer bezoekers op je website te krijgen

Bezoekers naar je website krijgen is noodzakelijk om iets te kunnen verkopen. Maar het is misschien nog belangrijker om de juiste bezoekers over de vloer te krijgen. Mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Wil jij ook meer juiste bezoekers op je website krijgen? Ontdek onze tips om meer bezoekers op je website te krijgen.

Meer gratis bezoekers op je website krijgen

Een prachtige goed werkende website of webshop hebben maar zonder bezoekers? Dat wil niemand. Dankzij onderstaande gratis tips kan jij meer gratis bezoekers naar je website krijgen.

Gratis bezoekers via Google – zet in op zoekmachine optimalisatie ( SEO)

Zoekmachine optimalisatie is het toepassen van bepaalde strategieën om de vindbaarheid en posities van je webpagina’s te verbeteren. Er zijn heel wat zaken die hierbij komen kijken.

Leestip: wat is SEO

Let wel, de gratis bezoekers die je via Google kunt krijgen zijn wel gratis. Maar om de juiste posities binnen de zoekresultaten te krijgen moet je wel wat werk/uren steken. Of investeren in een SEO expert.

Misschien is ons SEO abonnement wel iets voor jou?

Start een blog (op je eigen website)

Via een blog kan je veel meer bezoekers op je website krijgen dan enkel via je product- en/of dienstenpagina. Potentiële klanten zoeken niet naar oplossingen maar zoeken in termen van hun probleem (zoals jij nu ook: meer bezoekers op je website krijgen)

Via een reeks van blogartikelen kan je je producten en/of diensten in de kijker zetten. En klanten bedienen in de volledige customer journey. Dus ook nog tot (lang) na de aankoop.

Start je met bloggen, dan is het voor SEO redenen van belang om dit op je eigen website te doen. Bvb

  • www.webinsight.be/blog/
  • Blog.webinsight.be

Maar kies niet voor blogplatformen zoals medium com, Tumbler, WordPress.com (selfhosted wordpress.org is wel een aanrader), blogspot.com,…

Zet in op Email marketing

Verzamel via je website of webshop e-mailadressen van je bezoekers en verstuur regelmatig een relevante nieuwsbrief uit. Het verzamelen van emailadressen is volledig gratis. Voor het versturen van je nieuwsbrieven kan een bepaalde marginale kost met zich meebrengen – afhankelijk van verschillende factoren.

Leestip: Zet ook in op marketing automation

Video marketing op YouTube

Video is hot vandaag de dag. Mensen zijn minder geneigd om (lange) teksten te lezen maar bekijken al sneller een video over een bepaald product of oplossing voor hun probleem.

En aangezien YouTube de 2e grootste zoekmachine ter wereld is, wil dat wel iets zeggen. Zorg dat je niet alleen in Google vindbaar bent, maar ook in Youtube.

TIP: Video’s kan je ook hergebruiken in op je website of blog

Vergeet Google My Business niet!

Ben je een lokale aanbieder van een bepaald product of dienst? Denk maar aan een lokale winkel of lokale service provider? Dan is Google My Business wat jij nodig hebt.

Je maakt een gratis bedrijfsprofiel aan op Google. En als mensen in jouw buurt zoeken naar jouw dienst, dan komt jouw onderneming te voorschijn bij de andere lokale concurrenten.

Leestip: Gevonden worden door je lokale klanten

Sociale netwerken zijn nog krachtig

De gloriejaren om veel gratis bezoekers op je website te krijgen via Twitter / Facebook / Instagram zijn voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet meer succesvol kunnen zijn. Integendeel! Zet in op de sociale netwerken waar jouw doelpubliek aanwezig is.

Maak van je klanten ambassadeurs en die o.a. je posts gaan delen, liken of commenten. Zo krijg je veel bereik en waarschijnlijk ook nieuwe klanten.

Let wel. Inzetten op SEO is investeren in (blijvende) gratis bezoekers via zoekmachines.

Meer betalende bezoekers op je website krijgen.

De gratis manieren om bezoekers op je website te krijgen zijn vaak niet toepasbaar op korte termijn. Het vraagt een investering van tijd & geld om de juiste aantallen te verkrijgen.

Wil je op (zeer) korte termijn meer bezoekers op je website? Kies dan voor één van onderstaande manieren.

Start met Google Ads

Google Ads, voorheen Google Adwords, is het advertentieprogramma van Google. Hierbij kan je per klik betalen om bovenaan de zoekresultaten te komen of je banners weer te geven op bepaalde websites of mensen die zoeken naar een bepaald onderwerp.

Google Ads, en dan voornamelijk de Search Ads, kan heel winstgevend opgezet worden. De bedoeling is dan natuurlijk dat elke geïnvesteerde euro meer opbrengt.

Social Advertising (Facebook / Instagram / Linkedin, …)

Een ander advertentiekanaal die je succesvol kan inzetten zijn Facebook Ads, Instagram Ads, Linkedin Ads.

Iedereen die een pagina heeft op één van deze sociale netwerken weet dat het organisch (gratis) bereik aan het kelderen. Wil je je doelgroep kunnen bereiken op deze netwerken, dan moet je er wel geld insteken.

Hier hoef je niet direct te denken aan de grote bedragen. Met een klein dagbudget, dat slim ingezet wordt, kan je ook al veel bezoekers an je ook

?Giveaways

?Webinar (knowledge sharing)

?Content marketing (lead magnets, repurposing, …)

?Advertenties (Google, FB …)

?Outreach (LinkedIn…)

?Blog comments

?Guest blogging

?Influencers

?Communities

?Ambassadorship (collega’s)

?Authority (LinkedIn posts, …)

?Referral

?Video interviews

?Events

Haal het maximale uit je bezoekers

Nu je weet hoe je meer bezoekers naar je website kunt krijgen en ondertussen al meer bezoekers krijgt, is het ook belangrijk om het maximale uit die bezoekers te halen.

De realiteit is dat slechts een fractie van je bezoekers effectief zal overgaan tot een bepaalde actie (aankoop voor webshops, Offerdots aanvraag voor corporate websites, …)

Daarom is het belangrijk om het je bezoeker zo eenvoudig mogelijk te maken. Haal alle obstakels weg (of probeer dit toch te doen). Dit zal ervoor zorgen dat al je inspanningen om meer bezoekers aan te trekken, extra veel zullen opbrengen.

Leestip: Conversie Optimalisatie tips om het maximale uit je bezoekers te halen!

Conclusie: zo haal je meer bezoekers naar je website

  • Inzetten op SEO
  • Starten met een blog op je eigen website
  • Emails verzamelen & start met email marketing
  • Video marketing via Youtube
  • Lokale SEO via Google My Business
  • Wees actief op Sociale Netwerken
  • Google Ads
  • Social ads (Facebook Ads, Instagram Ads, Linkedin Ads, …)

SEO consultant voor hogere rankings

Als freelance SEO consultant help ik nationale en internationale klanten om beter vindbaar te worden in zoekmachines zoals Google. Met meer dan 10 jaar ervaring

Nieuwe website bekend maken

Lanceer je binnenkort een nieuwe website en wil je hem bekend maken aan het grote publiek? Of is hij recentelijk gelanceerd maar krijg je geen

Affiliate netwerken in België

Ben je op zoek naar de verschillende Affiliate netwerken in België? Dan hoef je niet verder te zoeken. We hebben een overzicht gemaakt van de